De Rode Panda

voor hulp bij lezen en rekenen

Welkom bij de Rode Panda

De Rode Panda is voor kinderen en (jong)volwassenen die hulp nodig hebben bij lezen en rekenen. Dyslexie en dyscalculie hebben alles te maken met de manier waarop je denkt en leert. Wij gaan onderzoeken hoe dat bij jou werkt en hoe je dat in kunt zetten bij het opnemen van nieuwe informatie. We gaan dus niet eindeloos woordjes oefenen maar we gaan opzoek naar jouw gave.

Zo leer je jouw manier van denken in te zetten tijdens lezen, rekenen en leren. En je krijgt gereedschappen waarmee je de verwarring rondom letters, cijfers en woorden kan herkennen en oplossen.

Omdat ik met klei werk maken we alles niet alleen visueel maar ook tastbaar. Je bent echt bezig met letters en woorden of cijfers en sommen. Alles is er op gericht om het voor jou zo helder mogelijk te maken. Zo beginnen we bij de basis en komen vanzelf de knelpunten tegen die we samen oplossen. Zo ontdek jij wat je doet, kun je er sturing aan geven en krijg jij controle.

Qua niveau ben ik heel ruim; van speciaal onderwijs, lagere school tot VWO. Alles is afgestemd op de persoon en zijn of haar mogelijkheden. Net als de klei waarmee ik werk ben ik heel kneedbaar; maar ook heel veelzijdig, ik kan dingen op heel veel manieren uitleggen of visualiseren maar het liefst maak ik ze tastbaar.